Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Απογραφή των Δημοσίων Υπαλλήλων, Διοικητική Μέριμνα από Τρόικα, αλλά με τους 300ους στη Βουλή τι θα γίνει;

Θα ήθελα να κάνω μία διευκρίνιση σχετικά με το αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων όπως προέκυψε μετά την απογραφή.
Στην απογραφή δεν έλαβαν μέρος μόνο οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και αυτοί που είναι με συμβάσεις αόριστου χρόνου,είναι δηλαδή στο ΙΚΑ αλλά και αυτοί που είναι ορισμένου χρόνου.Οπότε εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι το νούμερο των αμιγώς δημοσίων υπαλλήλων,αυτών δηλαδή που η εργασιακή τους σχέση διέπεται από το δημόσιο και όχι από το ιδιωτικό δίκαιο, είναι πολύ μικρότερο.Αυτό φυσικά δεν το γνωρίζει ο πολύς κόσμος αλλά το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολιτικοί.Ωστόσο εσκεμμένα το αποκρύπτουν προς χάριν εντυπώσεων αλλά και γιατί υπό τις παρούσες περιστάσεις τους εξυπηρετεί αφάνταστα η ύπαρξη ενός αποδιοπομπαίου τράγου.

Επίσης, αν κάποιος διαβάσει προσεκτικά τον Δημοσιουπαλληλικό Κώδικα θα αντιληφθεί ότι η μονιμότητα αναφέρεται στην ανεξαρτησία της εργασιακής σχέσης των υπαλλήλων από την εκάστοτε κυβέρνηση.Στόχος είναι ο υπάλληλος να μην είναι έρμαιο των κυβερνήσεων.Ο Κώδικας αναφέρεται σε παύση της εργασιακής σχέσης όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι πχ αν γίνει υπεξαίρεση χρημάτων, καθώς και στη διαδικασία που ακολουθείται,Ένορκη Διοικητική Διαδικασία.

Επίσης, καθήκον του δημοσίου υπαλλήλου είναι να πραγματώνει την πολιτική της εκάστοτε αιρετής εξουσίας(κυβέρνησης/Δήμου) μέσα στα πλαίσια που ορίζει η νομοθεσία.Για αυτό το λόγο και υπέχουν διοικητικών και ποινικών ευθυνών σε αντίθεση με τους αιρετούς.
Η άρση λοιπόν της μονιμότητας, έτσι όπως την ορίζουν οι πολιτικοί μας είναι γιατί θέλουν να έχουν τους υπαλλήλους εξαρτημένους από αυτούς και όχι γιατί θέλουν να εξυγιάνουν ουσιαστικά τον δημόσιο τομέα που πράγματι χωλαίνει. Αν ήθελαν να βάλουν τον δάκτυλο επί των τύπων των ήλων δεν θα συνέχιζαν να παίρνουν υπαλλήλους ορισμένου χρόνου.
Με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου απλώς ανακυκλώνουν την ανεργία ενώ το κόστος μισθοδοσίας παραμένει το ίδιο.Επίσης, θα ενσωμάτωναν τις δαπάνες και τις προσλήψεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων στο Ελεγκτ! ικό Συνέδριο και στον ΑΣΕΠ αντίστοιχα.Στις δημοτικές επιχειρήσεις γίνεται μεγάλο πάρτι καθώς οι δαπάνες τους δεν ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο όπως γίνεται για όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα και οι προσλήψεις συνεχίζουν να είναι ρουσφετολογικές.Μία μικρή ερεύνα θα σας πείσει για το λόγο του αληθές.
Μιας και μιλάμε για απολύσεις, καλό θα ήταν να τεθεί επί τάπητος και το θέμα της μείωσης του αριθμού των βουλευτών.
Ιδιαίτερα τώρα που η πολιτική της χώρας εξαρτάται από την Τρόικα, η ύπαρξη των 300ων  είναι περιττή.
Αλλά και γενικότερα 300 βουλευτές είναι πάρα πολλοί για ένα κράτος των 10.000.000 κατοίκων.
Γι αυτό τι θα γίνει;

ANAΓΝΩΣΤΗΣ