Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι


Περιγραφή

Ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό πιάτο. *κατάλληλο για βίγκανς

Συστατικά

  • 2 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 100 γρ. φρέσκο σπανάκι, καλά πλυμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδελίτσες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο
  • μαύρες ελιές κομμένες σε ροδελίτσες
  • Ντρέσσινγκ με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο

Οδηγίες

  1. Αφαιρούμε τη βάση του μανιταριού.
  2. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι στο τηγάνι.
  3. Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
  4. Προσθέτουμε το σπανάκι και σωτάρετε για 1-2 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  7. Γεμίζουμε κάθε μανιτάρι με μία κουταλιά από το μίγμα με το σπανάκι.
  8. Τοποθετούμε τα μανιτάρια πάνω σε ένα λαδωμένο ταψί.
  9. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρουμε πάνω σε φύλλα μαρουλιού με τη βινεγκέρ μπαλσάμικου.

[Πηγή]: www.vegalicious.org