Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Φτερούγες Κοτόπουλου με σάλτσα

Συνταγή για 4 άτομα

Από το:
http://xs-recipes.com/

Υλικά:


20 φτερούγες κοτόπουλου, κομμένες οι σκληρές άκρες
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 αυγά
2/3 φλιτζανιού γάλα
1 φιάλη σάλτσα μπάρμπεκιου, BBQ
1/4 φλιτζανιού μέλι
Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Προετοιμασία:

Πλένουμε τις φτερούγες κοτόπουλου και κόβουμε τις σκληρές άκρες αν υπάρχουν. Στραγγίστε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από τις φτερούγες. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο σακούλι και τοποθετήστε μέσα και τις φτερούγες, λίγες κάθε φορά. Κλείνουμε το σακούλι καλά και το κουνάμε μέχρι να καλυφθούν οι φτερούγες με αλεύρι.
Τοποθετήστε τα αυγά και το γάλα σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά να ενωθούν.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε καλά την σάλτσα BBQ και το μέλι. Πάρτε ένα- ένα τα φτερά και βουτήξτε τα μέσα στο μείγμα των αυγών και αμέσως βάλτε τα πίσω στο σακούλι με το αλεύρι. Επαναλάβετε 2-3 φορές τη διαδικασία αυτή μέχρι δημιουργηθεί μία βαριά στρώση από αλεύρι σε κάθε φτερούγα.
Τοποθετήστε αρκετά σπορέλαιο λάδι για βαθύ τηγάνισμα σε μεγάλο τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Τηγανίστε τα φτερά μέχρι να ροδίσουν και τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτήξτε τα τηγανισμένα φτερά στο μείγμα μπάρμπεκιου-μέλι και αραδιάστε τα σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Ψήστε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μην έχουν την έντονη γυαλάδα από το μέλι.
Σερβίρετε το κοτόπουλο απευθείας από τον φούρνο με μία παγωμένη μπύρα.