Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Γεμιστά Μανιτάρια με Μπέικον και Τυρί

Συνταγή για 3-4 άτομα

  Υλικά:
12 μανιτάρια (καθαρισμένα και κομμένα τα κοτσάνια)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι μπέικον, ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας τυρί Philadelphia
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
5-6 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, φρεκοτριμμένο
1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
Λίγη φρυγανιά τριμμένη

Προετοιμασία:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC.
Κόψτε τα κοτσάνια των μανιταριών σε μικρά κομματάκια. Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέστε τα κοτσάνια μανιταριών και συνεχίστε το σοτάρισμα για ακόμα 2-3 λεπτά. Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και σβήστε με το κρασί. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
Προσθέστε το τυρί κρέμα και ανακατεύετε συνεχώς για 5-6 λεπτά να μαλακώσει εντελώς το τυρί. 1-2 λεπτά πριν το τέλος προσθέστε το βασιλικό και ανακατέψτε.
Κατεβάστε το τηγάνι από την φωτιά και αφήστε να σταθεί για λίγο.
Αλείψτε ελαφρά την επιφάνεια ενός ταψιού με λίγο ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι πάρτε αρκετό μείγμα τυριού και γεμίστε ένα-ένα τα μανιτάρια. Αραδιάστε τα μανιτάρια στο ταψί. Πάρτε λίγη φρυγανιά στα δάκτυλα σας και πασπαλίστε από πάνω τα γεμισμένα μανιτάρια.
Ψήστε τα μανιτάρια στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν από πάνω.
Σερβίρετε τα μανιτάρια ζεστά με ένα ποτηράκι λευκό κρασί.