Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Φιλέτο Μπακαλιάρου Σοτέ με Τζίντζερ

Συνταγή για 2 άτομα

 

Υλικά:
2 φιλέτα μπακαλιάρου (περίπου 200γρ το καθένα), φρέσκα ή κατεψυγμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας (επιλέξτε ελαφριά)



Προετοιμασία:

Ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.

Πλένουμε και καθαρίζουμε το ψάρι. Στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τοποθετούμε το σε ένα βαθύ πιάτο.

Με ένα κουτάλι απλώνουμε το μείγμα της σόγιας πάνω από τα φιλέτα και σκεπάζουμε με πλαστικό περιτύλιγμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 - 2 ώρες για να απορροφήσει το ψάρι τα αρώματα.

Καθαρίζουμε με ένα κουτάλι ή με τα δάχτυλα μας το περιττό μείγμα σόγιας από τα φιλέτα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρουμε το κάθε φιλέτο μπακαλιάρου σε μέτρια φωτιά για περίπου 3-5 λεπτά την κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσει

Σερβίρετε αμέσως από το τηγάνι με βρασμένο ρύζι και σαλάτα.