Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Λουλούδια κολοκυθιάς γεμιστά με πλιγούρι


συστατικά
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
3 λουβιά σκόρδο, λιωμένα
1 φλιτζάνι κολοκυθάκια ξυσμένα (1-2 κολοκυθάκια)
1 φλιτζάνι πλιγούρι
2/3 φλιτζανιού σταφίδες (προαιρετικά)
1/2-1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκια καυτερή πιπεριά ή 1/3 -1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι κουκουναρόσποροι
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1/2-1/3 φλιτζανιού φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
20-25 κολοκυθοανθοί
3 φλιτζάνια σκέτο στραγγιστό γιαούρτι (κατά επιλογή)
οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 375º F. Σε ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για περίπου πέντε λεπτά και μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κολοκύθι, το πλιγούρι, τις σταφίδες, τη καυτερή πιπεριά και ένα 1 φλιτζάνι νερού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε για 10 λεπτά. Αν απορροφηθούν τα υγρά, προσθέτουμε επιπλέον νερό. Αφού κατεβάσουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον κουκουναρόσπορο, το δυόσμο και τον άνηθο στη γέμιση. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Προσθέτουμε έξτρα αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς με τη γέμιση που ετοιμάσαμε. Διπλώνουμε προσεκτικά τις κορύφες και τα τοποθετούμε πλαγιαστά σε πυρέξ, πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ½ φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε το πυρέξ και το τοποθετούμε στο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, ελέγχοντας όμως συχνά να μη σωθεί το νερό, μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά. Σερβίρουμε το φαγητό μας κρύο ή ζεστό μαζί με στραγγιστό γιαούρτι.
.com/post-create