Υλικά
2 κιλά φράουλες
1 1/2 κιλό ζάχαρη
χυμό 2 λεμονιών
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τις φράουλες. Τις κόβετε στη μέση και τις βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα να πάρουν μια βράση. Ξαφρίζετε και προσθέτετε την ζάχαρη και το χυμό των λεμονιών. Αφήνετε τη μαρμελάδα να βράσει για 15' λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια την αφήνετε να μείνει 12- 24 ώρες για να βγάλει όλα τα υγρά. Την άλλη μέρα την ξαναβράζετε μέχρι να δέσει ανακατεύοντας συνεχώς.
Όπως είναι ζεστή θα τη βάλετε σε αποστειρωμένα βάζα και θα τα κλείνετε αμέσως.
[Πηγή]: http://www.fatsimare.net