Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Τυρόπιτα (χωρίς φύλλο)

Υλικά
  • 375 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 4 αυγά
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα
  • λίγη μαργαρίνη ή λάδι για το άλειμμα του ταψιού
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Τρίβουμε το τυρί σε χοντρό τρίφτη και το ρίχνουμε σε μεγάλο σκεύος. Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αναμιγνύουμε με το γάλα και ρίχνουμε το μίγμα αυτό στο τυρί.
  2. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά και προσθέτοντας λίγο πιπέρι και αλάτι.
  3. Βουτυρώνουμε ένα μέτρια ταψί, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάτο του και βάζουμε το μίγμα.
  4. Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.