Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Μπλατσάρα 1

Υλικά  
  • 1 κιλό φύλλα από κρεμμύδια χλωρά
  • 300 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού (περίπου) αλεύρι καλαμποκίσιο άσπρο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού (περίπου) τραχανάς γλυκός
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  • αλάτι
  • Για το χυλό:χλιαρό νερό, αλεύρι και λίγο αλάτι
Οδηγίες  

Αφού πλύνετε καλά τα κρεμμυδόφυλλα, τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε μέσα σε μια λεκάνη, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά (φέτα τριμμένη-αλεύρι-τραχανά, άνηθο, λάδι, αλάτι). Τα ανακατεύετε και κατόπιν ετοιμάζετε το χυλό που θα χρειαστεί να βάλετε αντί για φύλλο. Σε μια λεκάνη, ρίχνετε 4 ποτήρια νερό χλιαρό. Σιγά-σιγά προσθέτετε το αλεύρι και λίγο αλάτι, χτυπώντας το με πιρούνι, ωσότου γίνει χυλός (όχι πολύ πηχτός). Αλείφετε το ταψί (που πρέπει να είναι στεγνό) με λάδι και ρίχνετε το μισό χυλό. Προσθέτετε και στρώνετε τη γέμιση για την πίτα, ρίχνοντας από πάνω και τον υπόλοιπο χυλό. Στρώνετε και αυτόν ομοιόμορφα, ραντίζοντας την πίτα με αρκετό λάδι. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο, ωσότου ροδίσει (περίπου 3/4 της ώρας).