Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Το ρετσίνι συμβάλλει στη συντήρηση του κρασιού;

Το ρετσίνι δεν έχει καμιά ιδιαίτερη βιολογική δράση ως συντηρητικό
Η ρετσίνα είναι κρασί που παρασκευάζεται αποκλειστικά στην Ελλάδα, κυρίως στην Αττική και στην Εύβοια, από γλεύκος διαφόρων σταφυλιών.


Σε αυτό προστίθεται κατά την έναρξη της ζύμωσης 2%-3% ρετσίνι πεύκων για τη βελτίωση του αρώματος και της γεύσης του, που του προσδίδει το χαρακτηριστικό άρωμα και μια ελαφριά πικρίλα. Παλαιότερα θεωρούσαν ότι το ρετσίνι συνέβαλε στη συντήρηση του κρασιού προφυλάσσοντάς το από ορισμένες ασθένειες. Η ρετσίνα πρέπει να πίνεται μέσα σε ένα έτος από την παρασκευή της διότι αλλοιώνεται η γεύση της.